Tırnaklarınızın altındaki kiri çıkarmak için tırnak makasından tırnak törpüsü kullanarak tırnaklarınızın altını temizleyin. Bunu, tırnaklarınızı net bir şekilde görebilmeniz için yeterli ışıkta banyoda yapın. Genel olarak, ellerini yıkamadan önce tırnaklarının altındaki kiri çıkarmak daha kolaydır. Ne kadar kuru o kadar iyi. Tırnaklarınızı temizlemek için kurşun kalem kullanmaktan kaçının çünkü kurşun tırnaklarınızı daha kirli gösterebilir. Tırnaklarınızın altını temizlemek için ıslak mendil kullanmayı deneyin. Tırnaklarınızın rengini bozan her şeyi nazikçe çıkarmak için mendilinizin kenarını tırnağınızın altına sıkıştırabilirsiniz.
Tırnaklarınızın altındaki kiri çıkarmak için tırnak makasından tırnak törpüsü kullanarak tırnaklarınızın altını temizleyin. Bunu, tırnaklarınızı net bir şekilde görebilmeniz için yeterli ışıkta banyoda yapın. Genel olarak, ellerini yıkamadan önce tırnaklarının altındaki kiri çıkarmak daha kolaydır. Ne kadar kuru o kadar iyi. Tırnaklarınızı temizlemek için kurşun kalem kullanmaktan kaçının çünkü kurşun tırnaklarınızı daha kirli gösterebilir. Tırnaklarınızın altını temizlemek için ıslak mendil kullanmayı deneyin. Tırnaklarınızın rengini bozan her şeyi nazikçe çıkarmak için mendilinizin kenarını tırnağınızın altına sıkıştırabilirsiniz.

Tırnaklar Nasıl Temizlenir?

Hızlı bir temizlik rutini uygulamak veya daha kapsamlı, derinlemesine temizlik tarifleri bulmak istiyorsanız endişelenmeyin. Tırnakların tekrar parlak ve güçlü görünmesini sağlayın.

Tırnaklarınızın altındaki kiri temizleyin

Tırnaklarınızın altındaki kiri çıkarmak için tırnak makasından tırnak törpüsü kullanarak tırnaklarınızın altını temizleyin. Bunu, tırnaklarınızı net bir şekilde görebilmeniz için yeterli ışıkta banyoda yapın.
Genel olarak, ellerini yıkamadan önce tırnaklarının altındaki kiri çıkarmak daha kolaydır. Ne kadar kuru o kadar iyi.
Tırnaklarınızı temizlemek için kurşun kalem kullanmaktan kaçının çünkü kurşun tırnaklarınızı daha kirli gösterebilir.
Tırnaklarınızın altını temizlemek için ıslak mendil kullanmayı deneyin. Tırnaklarınızın rengini bozan her şeyi nazikçe çıkarmak için mendilinizin kenarını tırnağınızın altına sıkıştırabilirsiniz.

Ellerinizi yıkayın

Hafif, doğal bir sabun kullanın ve ellerinizi ılık suyla yıkayın. Özellikle tırnaklarınıza odaklanmanıza gerek yok, sadece ellerinizi yıkayın.
Yumuşak sabun kullanmak ve ellerinizi daha düzenli yıkamak genellikle daha iyidir. Güçlü, paraben bazlı sert sabunlar tırnakları kırılgan hale getirir ve alkol bazlı el dezenfektanları da aynı şekilde tırnakları zayıflatır. Tırnaklar için yapılmış bir sabun kullanmayı deneyin.

Tırnaklarınızı bir kase sıcak sabunlu suda yaklaşık üç dakika bekletin

Tüm ellerinizi değil parmaklarınızın uçlarını suya batırın ve tırnaklarınızın hafifçe yumuşamasını sağlayın. Suyun çok sıcak veya aşırı sıcak olmadığından, ellerinizi sokacak kadar sıcak olduğundan emin olun.
Çivileri suya batırmak, onları daha yumuşak ve daha esnek hale getirmeye yardımcı olur, bu da temizleme işlemi sırasında tırnağınızın bir parçasını koparma veya kırma olasılığını azaltır.

Tırnaklarınızın üst kısımlarını fırçalamak için bir tırnak fırçası kullanın

Islattıktan sonra, tırnaklarınızın altı da dahil olmak üzere tırnaklarınızı kuvvetlice fırçalayın. İşiniz bittiğinde ellerinizi kurulayın.
Tırnak temizliği için özel bir fırçanız yoksa temiz bir diş fırçasını bu işleme ayırın.

Gerekirse ojeyi çıkarın

Pamuklu veya ıslak mendillerin üzerine güçlendirici bir oje çıkarıcı dökün. Tırnaklarınızda kalan ojeyi, tırnağın etinden başlayıp parmak ucuna doğru hareket ettirerek iyice ovalayarak kenarlarını yapmayı unutmadan çıkarın. Ardından tırnağınızda oje kalıp kalmadığını kontrol edin ve gerekirse ojeyi çıkarın.
Oje çıkarıcı kendi kendine kurur, ancak ıslak pamuğu uyguladıktan sonra ovalamak için yanınızda bir mendil veya kuru pamuk taşıyabilirsiniz.

Ellerinizi tekrar yıkayın

Ellerinizi bir kez daha hızlı bir şekilde durulayın ve ovalamadan nazikçe kurulayın. İsterseniz yoğun bir el kremi sürün veya rutininizin geri kalanını yapın.
Tırnaklarınızın tamamen düz olduğundan emin olun ve gerekirse tırnaklarınızı törpüleyin veya düzeltin. Tırnağı güçlendirmek için tek tip bir şeffaf oje tabakası uygulayarak görünümü tamamlayın.

Beyazlatmak için kabartma tozu uygulayın.

Sağlıklı görünen, güçlü ve temiz görünen tırnaklar istiyorsanız, bir yemek kaşığı hidrojen peroksit başına yaklaşık 2 buçuk yemek kaşığı kabartma tozu kullanarak kabartma tozu ve hidrojen peroksiti karıştırın ve bir macun oluşturun. Macunu tırnaklarınızın üzerine ve altına sürün, ardından durulayın ve kurulayın.
Haftalık olarak uygulanan bu karışım, özellikle koyu renkli bir oje kullanıldıktan sonra tırnakların beyaz ve parlak kalmasına yardımcı olur.
Alternatif olarak, beyazlatıcı diş macununu da aynı şekilde kullanmayı deneyin. Ev yapımı bir karışımla ilgilenmiyorsanız, aktif maddeler temelde aynıdır.

Tırnaklarınızı her hafta nemlendirin.

Tırnaklarınızı esnek ve çatlaklardan ve diğer sorunlardan uzak tutmak için aloe vera, kakao yağı losyonu ve hatta zeytin veya hindistancevizi gibi doğal yağlar ile tırnaklarınızı düzenli olarak nemlendirmek iyi bir fikirdir. Bu doğal tedaviler, tırnaklarınızın görünümünü mutlaka değiştirmeyecektir, ancak hafta boyunca yumuşak ve esnek kalmalarına yardımcı olacaktır.

Sarı tırnaklara limon suyu veya çay ağacı yağı sürün.

Tırnaklarınızın rengi sarımsı ise; Sigara, oje lekesi veya mantar enfeksiyonundan kaynaklanabilir. Mantar tedavisi ve kurtulmak zor olabilir. Ancak çay ağacı yağı, antimikrobiyal ve antiseptik özelliklere sahip doğal bir mantar ilacıdır; Limon suyu veya limon esansiyel yağı, tırnakların orijinal parlaklığını geri kazanmaya yardımcı olan sitrik asit içerir.
Tırnaklarınız sarıysa, her bir tırnağa az miktarda çay ağacı yağı damlatmak için bir damlalık kullanmayı deneyin ve yağı 5 dakika bekletin, ardından durulayın. Limon suyunu aynı şekilde uygulayın, ellerinizi normal şekilde yıkayın ve temizleyin.

Tırnaklarınızda protez temizleme solüsyonu kullanın.

Kulağa tuhaf gelse de, protez temizleme solüsyonları yapmak için kullanılan tabletler, tırnakları temizlemek, beyazlatmak ve görünümünü iyileştirmek için kullanılabilen sitrik asit ve sodyum bikarbonat (kabartma tozu) bakımından zengindir. Batan takma dişler yerine tırnaklarınızı batırın.

Elma sirkesini deneyin.

Elma sirkesi, tırnakları beyazlatmaya ve onları enfeksiyon ve renk bozulmasına karşı korumaya yardımcı olabilecek temizleyici ve mantar önleyici özelliklere sahip malik ve asetik asitler açısından zengindir. Sirkeyi eşit miktarda temiz suyla seyreltin ve tırnaklarınızı bu karışımda 20 dakika bekletin.

Tırnakları güçlendirmek için takviyeler kullanın.

Tırnakları güçlendirmek için doğal tedaviler hakkında birçok yanlış anlama vardır, ancak bunu yapmanın tek kesin yolu diyetinize takviye eklemektir. Tırnakları güçlendirdiği kanıtlanmış tek takviye, herhangi bir etki göstermesi ortalama altı ay süren biotin’dir.
Sarımsak uygulamak veya daha fazla protein yemek gibi evde yapılan tedavilerin çoğu, tırnaklarınızın daha hızlı veya daha güçlü uzamasına yardımcı olmaz.

Tırnaklarınıza oje sürmeyi periyodik olarak durdurun.

Düzenli olarak oje sürerseniz, uygulamalar arasında iyice temizleseniz bile uzun vadede tırnaklarınızı lekeleyebilir ve zayıflatabilir. Tırnakların ortalama olarak yılda bir kez güç ve sağlıklı bir renk kazanmasına biraz zaman tanımak için bir veya iki ay oje sürmemek iyi bir fikirdir.
Oje sürmek yerine, tekrar güzel görünmelerini sağlamak için tırnaklarınızı gerçekten ev yapımı temizleyiciler ve beyazlatıcılarla şımartın.
Renkli oje uygulamadan önce lekelenmeyi önlemek için tırnaklarınıza şeffaf oje sürmeniz önemlidir, aksi takdirde kolayca lekelenebilir.

İpuçları

Şeytan tırnaklarını önlemek için tırnak etlerini geri itin.

Tırnakların uzamasını sağlamak için losyon veya yağ sürerken kan akışını artırmak için alt tırnak yatağına ve tırnak etlerine masaj yapın.

Tırnaklarınızı limon suyu solüsyonuyla ovun. Böylece tırnaklarınız kolay kırılmaz.

Doğal olarak parlak, uzun, sağlıklı tırnaklara sahip olmak için tırnaklarınızı zeytinyağı ve limon suyuyla düzenli olarak temizleyin! Basit!

Tırnakların suya/kimyasallara (temizlik malzemeleri gibi) aşırı maruz kalmasına izin vermeyin.

Tırnaklarınızı koruyun. Tırnaklarınıza renkli oje sürüyorsanız, her kat şeffaf oje arasına katmanlar uyguladığınızdan emin olun.

Temiz ojeyi her gün yeniden uygulayın ve temizlik gibi şeyler yaparken eldiven giyin.

Tırnakları uzatmak için 5-7 gün boyunca her gün kütikül üzerine bir kat şeffaf oje sürün. Uçları korumak için ojeyi tırnağın ucundan arkaya doğru hareket ettirir. Ojeyi bu makalede anlatıldığı gibi çıkarın ve temizleyin.

Tırnaklarınızı yemeyin.

Tırnaklarınızı ısırmak onları zayıflatır, bağımlılık yapar ve tırnaklarınız kötü görünür. Tırnaklarınıza şeffaf oje sürün ki tadı kötü olsun. Tırnaklarınızı kısa tutun veya güzel bir manikür yaptırın, böylece tırnaklarınızı ısırmak istemezsiniz.

Tırnaklarınızı asla alet olarak kullanmayın, çünkü bu onlara zarar verebilir.

Uyarılar

Tırnaklarınızı keserken ve temizlerken dikkatli olun. Zarar verecek veya kanayacak kadar derin kesmeyin ve tırnak temizleyicisini doğrudan ete yapıştırmayın.
Dikkatli ol.

Oje bazen biraz yapışkan olabilir. Tırnaklarınızı boyama alıştırması yapın ve ojeyi bir beze uygulayın. Yapamıyorsan, senin için yapacak bir arkadaş bul.

Tırnak etlerinizi keserken ve düzeltirken cildinize dokunmamaya dikkat edin, çünkü bu canınızı acıtır ve tırnağınız diğerlerinden farklı görünür.

Yazar: Bay Makale

Bu yazının tüm hakları www.pophaber.com’a aittir.

Bu Makalenin İngilizce Aslını Okumak İçin TIKLAYIN!

Pop Haber

Push-ups are essential for home workouts. Make sure you're in good shape to get maximum benefits. Your spine should be straight and in line with your hips that you haven't lowered. You usually need to open your palms a little more than your shoulders, but you can open your arms for better chest work or bring them closer together for better arm work. You should also do incline push-ups for better overall muscle development.

How to Build Muscle at Home?

Push-ups are essential for home workouts. Make sure you're in good shape to get maximum benefits. Your spine should be straight and in line with your hips that you haven't lowered. You usually need to open your palms a little more than your shoulders, but you can open your arms for better chest work or bring them closer together for better arm work. You should also do incline push-ups for better overall muscle development.